ETELÄ-SAVO

Etusivu > Veteraaniperinne > Sotahistoriallista materiaalia sisältävät arkistotKotiseutuarkistot > Etelä-Savo

Haukivuoren kotiseutuarkisto

Kulttuurisihteeri Kari Rämö
PL 5
51601 Haukivuori
(015) 7277 210
kari.ramo(at)haukivuori.fi

Kotiseutuarkistolla ei ole säännöllistä aukioloaikaa tai asiakaspalvelua.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on yhteensä noin 1 hm. Ei ole tiedossa, sisältääkö kotiseutuarkiston aineisto veteraaniaineistoa. Kotiseutuarkiston tulevaisuudensuunnitelmat ovat avoinna, sillä Haukivuoren kunta liittyi Mikkelin kaupunkiin 1.1.2007.

Kangasniemen kotiseutuarkisto

Kulttuurisihteeri Irene Spännäri
Otto Mannisen tie 2
51200 Kangasniemi
(015) 7801 265
irene.spannari(at)kangasniemi.fi

Kotiseutuarkisto palvelee asiakkaitaan kulttuurisihteerin työaikana.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on noin 10 hm. Kotiseutuarkisto ei ole järjestänyt ja luetteloinut arkistoja, vaan ne on otettu vastaan luovuttajien järjestäminä. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on yhteensä 2 kpl ja 0,5 hm (rintamaveteraanit ja rintamanaiset). Aineisto sisältää mm. tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa sekä kirjeitä.

Pertunmaan kotiseutuarkisto

Keskusarkistonhoitaja Anna-Liisa Hatara
Pertuntie 14
19430 Pertunmaa
(015) 7702 509
anna-liisa.hatara(at)pertunmaa.fi

Kotiseutuarkisto palvelee asiakkaitaan kunnanviraston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 6 hm. Kotiseutuarkiston aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu, mutta aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Kotiseutuarkistossa ei ole veteraaniaineistoa sisältäviä arkistoja.

Pieksämäen kaupungin kotiseutuarkisto

Arkistosihteeri Tuula Laitinen
Kulttuurikeskus Poleeni/pääkirjasto
Savontie 13
76100 Pieksämäki
015-788 2111

Kotiseutuarkiston asiakkaita palvellaan kaupungintalon aukioloaikana. Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 37 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineiston määräksi on merkitty olevan 3 kpl ja 3,5 hm. Arkistot sisältävät tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa. Ei ole tiedossa, sisältävätkö henkilöarkistot veteraaniaineistoa.

Punkaharjun kotiseutuarkisto

Kanslisti Mirja Kirmanen
PL 18
58501 Punkaharju
(015) 7341 011
kirjaamo(at)punkaharju.fi

Kotiseutuarkisto pyrkii palvelemaan asiakkaitaan kunnanviraston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 25 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on merkitty olevan ainakin yksi arkisto (sotainvalidit). Aineisto sisältää tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa. Joukossa voi olla myös muuta veteraaniaineistoa, mutta sen erottaminen muusta aineistosta on vaikeaa, sillä arkistolla ei ole vastuullista hoitajaa eikä aineistoa järjestetä ja luetteloida kotiseutuarkiston toimesta.