Etelä-Karjala

Etusivu > Veteraaniperinne > Sotahistoriallista materiaalia sisältävät arkistot > Kotiseutuarkistot > Etelä-Karjala

Joutsenon kotiseutuarkisto

Joutsenon kunta
Vapaa-aikatoimisto
Vapaa-aikatoimenjohtaja Helena Hokkanen
Kesolantie 5
54100 Joutseno

Kotiseutuarkisto on avoinna kaupunginviraston aukioloaikoina ma-pe 9.00-12.00 ja 13.00 -15.00.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 3 hm. Aineisto on järjestetty ja luetteloitu. Ei ole tiedossa, sisältääkö kotiseutuarkiston aineisto veteraaniaineistoa.

Lappeenrannan kotiseutuarkisto

Arkistopäällikkö Merja Mielo
Kehruuhuoneenkuja 6
53900 Lappeenranta
(05) 616 2106
merja.mielo(at)lappeenranta.fi

Kotiseutuarkisto toimii kaupunginarkiston yhteydessä ja on avoinna sen aukioloaikoina.

Koko kotiseutuarkiston aineiston määrä on yhteensä noin 232 hm. Kotiseutuarkiston ai-neisto on järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Kotiseutuarkis-tossa on 7 kpl ja 1,4 hm veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja (sotainvalidit 0,5 hm, sotaveteraanit 0,2 hm, rintamaveteraanit 0,2 hm sekä kaatuneiden omaiset 0,5 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia ja kirjeitä. Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja on yhteensä 4 kpl. Kotiseutuarkiston arkistonmuodostajat rajavuosineen ovat nähtävissä Internetissä.

http://www.lappeenranta.fi/?deptid=12635

Lemin kotiseutuarkisto

Ei ilmoitettu arkiston yhteystietoja.

Kotiseutuarkistoa ylläpitää Lemin kotiseutuyhdistys ry.

Lemin kirjasto järjestää tarvittaessa mahdollisuuden päästä tutkimaan aineistoa.

Koko kotiseutuarkiston aineiston määrä on yhteensä noin 14 hm. Aineisto on osittain järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on yhteensä 2 kpl ja 1 hm (sotainvalidit 0,5 hm ja sotaveteraanit 0,5 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa sekä kirjeitä, kirjallisia tallenteita ja kunniakirjoja. Ei ole tiedossa, sisältävätkö henkilöarkistot veteraaniaineistoa. Arkistolla ei ole vastuullista hoitajaa. Kotiseutuarkiston arkistonmuodostajat ovat nähtävissä Internetissä.

www.lemi.fi/yhdistys/ksy/kotiseutuarkisto.html

Parikkalan kotiseutuarkisto

Vapaa-aikaohjaaja Eeva Paakkinen
Petäjikönkatu 2
59100 Parikkala
(05) 6861 297
eeva.paakkinen(at)parikkala.fi

Asiakaskäynnit sovitaan ottamalla yhteyttä kirjastohenkilökuntaan tai sivistystoimiston henkilökuntaan.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 10 hm. Kotiseutuarkiston ai-neisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on yhteensä noin 2 kpl ja 4 hm (sotainvalidit n. 3 hm ja rintamaveteraanit n. 1 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asia-kirja-aineistoa sekä kirjeitä ja toimintaohjeita. Ei ole tiedossa, sisältävätkö kotiseutuarkiston henkilöarkistot tai kokoelmat veteraaniaineistoa.

Ruokolahden kotiseutuarkisto

Toimistosihteeri Eija Hämäläinen
Virastotie 3
56100 Ruokolahti
(05) 2691 261
eija.hamalainen(at)ruokolahti.fi

Kotiseutuarkisto on avoinna kunnanviraston aukioloaikoina ma-pe 9.00-15.00.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 15 hm. Aineisto on osittain järjestetty ja lu-etteloitu. Aineiston tietosisällön kuvailu on aloitettu. Kotiseutuarkistossa on merkitty olevan 1 hm sotainvalidien aineistoa. Aineisto sisältää mm. valokuvia, karttoja, kirjeitä, kunniakirjoja, lehtileikkeitä sekä käsikirjoituksia puheisiin ja esityksiin. Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja on 2 kpl ja 0,25 hm. Arkistot sisältävät mm. kirjallisia tallenteita.