Julkaisut

Yhdessä eteenpäin – sodanjälkeisen asutustoiminnan vaiheita

yhdessa_eteenpain_kansi

Lataa kirja itsellesi (PDF)

Tammenlehvän Perinneliiton julkaisema Yhdessä eteenpäin – sodanjälkeisen asutustoiminnan vaiheita on helppolukuinen teos, jonka aiheina ovat jälleenrakentaminen, siirtoväen asuttaminen ja sotakorvausten maksaminen.

Kirjan helpot tekstit ja selkeät kuvat kertovat sopeutumisesta uusiin oloihin, yhteistyöstä ja ponnisteluista kohti parempaa tulevaisuutta.

Teoksen kirjoittajana on Seija Niinistö-Samela ja kuvitus sisältää muun muassa SA-kuvia, ELKA-aineistoa ja Juha Samelan ottamia valokuvia.

Veteraanien perintönä itsenäinen Suomi

vetper_selko_kansi

Lataa kirja itsellesi (PDF)

Tämä kirja kertoo sotiemme veteraanien työstä ja uhrauksista sekä heidän perinnöstään jälkipolville. Veteraanien perintönä saamme elää itsenäisessä Suomessa.

Vuosina 1939–45 käytyjen sotien aikana veteraanit puolustivat isänmaatamme voimiaan säästämättä. Sodan jälkeen veteraanisukupolvien miehet ja naiset tekivät suuren jälleenrakennustyön, jonka ansiosta saamme elää nykyisessä hyvinvointivaltiossa.

Oikeudenmukaisuus, velvollisuudentunto ja yhteistyö ovat aina olleet veteraaneille tärkeitä arvoja. Nämä arvot eivät vanhene, vaan voivat ohjata toimintaamme tänäkin päivänä.