KANSALLINEN VETERAANIPALKINTO VUONNA 2020

KANSALLINEN VETERAANIPALKINTO VUONNA 2020

Kaatuneiden Muistosäätiö yhteistoiminnassa Tammenlehvän Perinneliitto ry:n kanssa jakoi kahdennentoista kerran Kansallisen veteraanipalkinnon. Palkinnon tarkoituksena on muistaa veteraanityössä tai veteraanien perinnetyössä kunnostautuneita henkilöitä. Palkinnolla halutaan myös kannustaa uusia henkilöitä tähän arvokkaaseen työhön.

Palkinnon saajaksi voidaan aikaisempaan tapaan valita yksityisiä henkilöitä, jotka ovat poikkeuksellisen merkittävällä henkilökohtaisella työllään paikallisella tasolla osoittaneet, että veljeä tai sisarta ei jätetä. Veteraanipalkinnolla on ensisijaisesti tarkoitus muistaa yksityisiä järjestön ulkopuolisia henkilöitä.

Perinteisesti palkinto on jaettu kansallisen veteraanipäivän vieton yhteydessä 27.4. Tämän vuoden veteraanipäivän pääjuhlan peruunnuttua vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi jouduttiin myös veteraanipalkinnon luovutus kullekin neljälle vastaanottajalleen järjestämään poikkeuskeinoin. Tammenlehvän Perinneliitto, joka on tästä vuodesta alkaen ottanut hoitaakseen huomionosoituksen käytännön järjestelyt, on toimittanut palkinnot kunniakirjoineen jokaiselle henkilökohtaisesti.

Veteraanityöstä palkittiin Pauli Tyyvi Kauhavan Sotainvalideista, joka on yli 20 vuoden ollut aktiivisesti mukana niin paikallisessa sotainvalidi- Lions, sekä reserviläistoiminnassa ja sen kautta myös erilaisissa veteraanikeräyksissä. Veteraanityöstä palkittiin myös sotiemme veteraanien sekä heidän leskiensä hyväksi tekemässään vapaaehtoistyössä ansioitunut Aino Kälviäinen Imatran Rintamaveteraaneista.

Veteraanien perinnetyöstä palkittiin mm. Etelä-Saimaan lottahistoriaa ansiokkaasti dokumentoinut Pertti Juhani Vuori Etelä-Karjalan Sotaveteraanipiiristä ja elämäntyöpalkinnon sai rajantakaisille taistelukentälle jääneitä sankarivainajia jo yli neljännesvuosisadan ajan etsinyt Ismo Mikkonen.