KESKI-SUOMI

Etusivu > Veteraaniperinne > Sotahistoriallista materiaalia sisältävät arkistotKotiseutuarkistot > Keski-Suomi

Hankasalmen kotiseutuarkisto

Hankasalmen kotiseutuyhdistys
Sihteeri Eino Korhonen
Maalarinkuja 5
41520 Hankasalmi
040 8498 633

Kotiseutuarkistoa ylläpitää Hankasalmen kotiseutuyhdistys.

Asiakkaille käydään tarvittaessa avaamassa ovi arkistoon.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrää ei ole arvioitu. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on yhteensä 3 kpl ja 3 hm (sotainvalidit 0,9 hm, sotaveteraanit 2 hm ja lotat 0,1 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia ja kirjeitä. Arkistossa on myös yksi veteraaniaineistoa sisältävä henkilöarkisto 0,1 hm. Arkistolla ei ole vastuullista hoitajaa.

Jämsän kotiseutuarkisto

Kulttuuritoimenjohtaja Ritva Hellsten
Seppolantie 10
42100 Jämsä
020 7762 340
ritva.hellsten(at)jamsa.fi

Kotiseutuarkistolla ei ole säännöllistä asiakaspalvelua.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 30 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Kotiseutuarkistossa on ilmoitettu olevan veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja ainakin 1 kpl 0,5 hm sekä yksi veteraaniaineistoa sisältävä kokoelma 6 hm. Muusta mahdollisesta veteraaniaineistosta ei ole varmuutta.

Jämsänkosken kotiseutuarkisto

Arkistosihteeri Kaija Hakaniemi
Kenraalintie 12
42300 Jämsänkoski
020 7762 518
kaija.hakaniemi(at)jamsankoski.fi

Asiakkaita palvellaan kaupunginviraston aukioloaikoina. Arkisto toimii kaupunginkanslian yhteydessä, jonka arkistosihteeri vastaa myös kotiseutuarkistosta.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrää ei ole arvioitu. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Kotiseutuarkistossa on ainakin 6 kansiota sotainvalidien aineistoa.

”Toiminnassa ei varsinainen kotiseutuarkisto vaan kaupunki järjestänyt tilan johon yhdistykset voivat jättää hallussaan olevaa arkistoitavaa materiaalia valmiiksi pakattuna. Käytännössä on muodostumassa kotiseutuarkistoksi, jolloin tavoitteena on järjestää, luetteloida ja kuvailla arkisto.”

Kannonkosken kotiseutuarkisto

Kirjastotoimenjohtaja Pekka Termonen
Opintie 2 C
43300 Kannonkoski
044 4596 180
pekka.termonen(at)kannonkoski.fi

Asiakkaita palvellaan kirjaston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 5 hm. Aineisto on osin järjes-tetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisällön kuvailu on aloitettu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on yhteensä ainakin 2 kpl (sotainvalidit ja kaatuneiden omaiset). Ei ole tiedossa, sisältävätkö muut arkistot tai kokoelmat veteraaniaineistoa.

Keuruun kotiseutuarkisto

Keurusselän seura ry.
Puheenjohtaja Helena Kukkamo
Kukkamontie 355
42700 Keuruu
050 3307 156
helena.kukkamo(at)suomi24.fi

Kotiseutuarkistoa ylläpitää Keurusselän Seura ry.

Asiakaskäynneistä sovitaan tapauskohtaisesti.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 10-25 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Ei ole tiedossa, sisältävätkö kotiseutuarkiston arkistot ja kokoelmat veteraaniaineistoa.

Korpilahden kotiseutuarkisto

Kyllikki Vesteri
Vallinpolku 2 C 20
42100 Jämsä
040 7068 565

Kotiseutuarkistoa ylläpitää Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys.

Asiakaskäynnit sovitaan tapauskohtaisesti ottamalla yhteyttä puhelimitse.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 32 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on merkitty olevan yhteensä 2 hm. Myös veteraaniaineistoa sisältäviä kokoelmia on merkitty olevan 2 hm.