POHJOIS-SAVO

Etusivu > Veteraaniperinne > Sotahistoriallista materiaalia sisältävät arkistotKotiseutuarkistot > Pohjois-Savo

Juankosken kotiseutuarkisto

Kulttuurisihteeri Heimo Konttinen
PL 13-14
73501 Juankoski
(017) 616 303, 0400 573 360
heimo.konttinen(at)juankoski.fi

Kulttuuri- tai arkistotoimi palvelee asiakkaita virka-aikana.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrää ei ole ilmoitettu.

Aineisto on järjestetty ja luetteloitu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 5 kpl yhteensä noin 1 hm (sotainvalidit 0,3 hm, sotaveteraanit 0,4 hm, rintamaveteraanit 0,2 hm, suojeluskunnat 0,1 hm sekä yksi muu veteraaniaineistoa sisältävä järjestön arkisto). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia, äänitteitä, kirjeitä sekä tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa. Veteraaniaineistoa sisältäviä kokoelmia on 2 kpl. Kokoelmat sisältävät mm. valokuvia, äänitteitä, kirjeitä, kirjallisia tallenteita ja kunniakirjoja.

Kiuruveden kotiseutuarkisto

Kulttuurisihteeri Sirkku Kaikkonen
Kiuruveden kaupunki
Harjukatu 2
PL 28
74701 KIURUVESI
(017) 2729 013
sirkku.kaikkonen(at)kiuruvesi.fi

Asiakaskäynnit sovitaan tapauskohtaisesti.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrää ei ole ilmoitettu. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisällön kuvailu on aloitettu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 2 kpl (vapaussoturit ja yksi muu veteraaniaineistoa sisältävä järjestön tai yhdistyksen arkisto). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia, videonauhoja, kirjeitä, kirjallisia tallenteita, toimintaohjeita, lehtileikkeitä, luetteloita ja hakemuksia. Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja on yksi. Arkisto sisältää mm. valokuvia, karttoja, kirjeitä, kortteja, kirjallisia tallenteita, säännöstelykortteja, käskyjä, toimintaohjeita, lehtileikkeitä ja kunniakirjoja.

Lapinlahden kotiseutuarkisto

Arkistonhoitaja Anja Mähönen
Asematie 4
73100 Lapinlahti
(017) 2720 022
anja.mahonen(at)lapinlahti.fi

Asiakkaita palvellaan sopimuksen mukaan kunnanviraston aukioloaikana.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 23 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 4 kpl yhteensä 4,5 hm (mm. sotainvalidit 1 hm ja sotaveteraanit 1,5 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia ja atk-tallenteita. Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja on 2 kpl yhteensä 1 hm. Arkistot sisältävät mm. valokuvia ja kirjallisia tallenteita.

Maaningan kotiseutuarkisto

Keskusarkistonhoitaja Siiri Raukola
Maaningantie 32
71750 Maaninka
(017) 488 209, (017) 488 111
siiri.raukola(at)maaninka.fi

Keskusarkistonhoitaja palvelee kotiseutuarkiston asiakkaita virka-aikana.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrää ei ole arvioitu. Aineisto on järjestetty ja luetteloitu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 3 kpl yhteensä 2 hm (sotainvalidit 0,5 hm, sotaveteraanit 0,5 hm, lotat 1 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia, kirjeitä, kirjallisia tallenteita, kunniakirjoja, toimintaohjeita sekä tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa.

Siilinjärven kotiseutuarkisto

Museoamanuenssi Anu Rissanen
Vapaa-aikatoimisto
PL 5
71801 Siilinjärvi
044 7401 318
anu.rissanen(at)siilinjarvi.fi

Asiakaspalvelu hoituu museoamanuenssin kautta.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 15 hm. Aineisto on järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisällön kuvailu on aloitettu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa si-sältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 5 kpl yhteensä noin 3 hm (mm. sotainvalidit, sotaveteraanit ja rintamaveteraanit). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia, videonauhoja, kirjallisia tallenteita sekä tyypillistä järjestöjen ja yhdistysten asiakirja-aineistoa.

Varkauden kotiseutuarkisto

Intendentti Hanna-Kaisa Melaranta
Varkauden museo
Wredenkatu 5 A
78250 Varkaus
(017) 5794 442
hanna-kaisa.melaranta(at)varkaus.fi

Asiakkaita palvellaan virka-aikana.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 15 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisällön kuvailu on aloitettu. Ei mainintaa veteraaniaineistosta.

Vesannon kotiseutuarkisto

Kanslisti Sirkka Ilmola
Sonkarintie 2
72300 Vesanto
(017) 6885 403
sirkka.ilmola(at)vesanto.fi

Asiakkaita palvellaan kunnanviraston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 23 hm. Aineisto on järjestetty ja luetteloitu. Kotiseutuarkistossa on veteraaniaineistoa sisältäviä järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 10 kpl yhteensä 2,4 hm (sotainvalidit 2 kpl yhteensä 0,5 hm, sotaveteraanit 0,3 hm, rintamaveteraanit 0,3 hm, lotat 0,2 hm, suojeluskunnat 0,1 hm sekä muiden veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten arkistoja 4 kpl yhteensä 1 hm). Nämä arkistot sisältävät mm. valokuvia, karttoja, videonauhoja, äänitteitä, kirjeitä, kirjallisia tallenteita, kunniakirjoja ja toimintaohjeita. Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja on 2 kpl. Arkistot sisältävät mm. valokuvia, karttoja, kunniakirjoja ja kunniamerkkejä.

Vieremän kotiseutuarkisto

Toimistosihteeri Eeva-Liisa Kumpulainen
Vieremän kunta
Myllyjärventie 1
74200 Vieremä
(017) 2728 763
eevaliisa.kumpulainen(at)vierema.fi

Asiakkaita palvellaan kunnanviraston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on 1,5 hm. Aineisto on järjestämätön ja luetteloimaton. Arkistossa ei ole veteraaniaineistoa.