POHJANMAA

Etusivu > Veteraaniperinne > Sotahistoriallista materiaalia sisältävät arkistotKotiseutuarkistot > Pohjanmaa

Kaskisten kotiseutuarkisto

Kirjastotoimenjohtaja Antero Honkasalo
Satamakatu 18
64260 Kaskinen
kirjasto(at)kaskinen.fi

Asiakkaita palvellaan kirjaston aukioloaikoina.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on noin 21 hm. Aineisto on osin järjestetty ja luetteloitu. Aineiston tietosisältöä ei ole kuvailtu. Veteraaniaineistoa sisältävien järjestöjen ja yhdistysten aineistoa on ilmoitettu olevan 1 kpl ja 0,3 hm (sotaveteraanit). Veteraaniaineistoa sisältäviä henkilöarkistoja kotiseutuarkistossa on yksi. Veteraaniaineistoa sisältäviä kokoelmia on yksi 0,3 hm. Arkistolla ei ole vastuullista hoitajaa.

Maksamaan kotiseutuarkisto

Maxmo Hembygsförening rf.
Kärklaxvägen 308
66640 Maxmo
(06) 345 0122

Asiakaskäynneistä sovitaan soittamalla museon aukioloaikoina museon kahvilaan.

Kotiseutuarkiston koko aineiston määrä on arviolta noin 20 hm. Aineisto on järjestämätön ja luetteloimaton. Ei ole tiedossa, sisältääkö kotiseutuarkiston aineisto veteraaniaineistoa. Arkistolla ei ole vastuullista hoitajaa.

Pedersören kotiseutuarkisto

Pedersören kunnan alueella toimii kymmenen pientä kotiseutuarkistoa, joiden ylläpitäjinä ovat erilaiset yhdistykset, pääasiassa kyläyhdistykset (byaföreningar).

Uusikaarlepyyn kotiseutuarkisto

Kaupungin alueella on useita kylätutkimusseuroja (byaforskningsföreningar), joilla on arkistomateriaalia. Osa näistä arkistoista on järjestetty, osa ei. Myös sukututkimusseuralla (släktforskarförening) on paikallishistoriallinen arkisto (lokalhistoriskt arkiv), joka ottaa vastaan kaikenlaista materiaalia. Tämä arkisto on vielä järjestämättä. Sotaveteraanit ovat suunnitelleet keräävänsä kaiken materiaalinsa paikallishistorialliseen arkistoon, mutta sitä ei vielä ole tehty.