SOTIEMMEPERINNE.FI AVATTIIN ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

SOTIEMMEPERINNE.FI AVATTIIN ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

Uusi Sotiemme perinne -sivusto avattiin itsenäisyyspäivänä!

Sotiemmeperinne.fi on Tammenlehvän Perinneliitto ry:n ylläpitämä sivusto, jonne kerätään kaikkien suomalaisten veteraaniliittojen tiedot vuosien varrelta. Sivusto toimii samalla valtakunnallisen ja alueellisen perinnetoimintaverkoston portaalina. Sivusto avattiin itsenäisyyspäivänä 6.12.2022 klo 9.00.

Sivusto elää kansallisena muistina vuoden 1939–1945 sotien miehistä ja naisista, Tammenlehvän sukupolvestamme, joka kesti Neuvostoliiton ankaran taisteluylivoiman ja kohtuuttomat ehdot, jotka saneltiin Suomelle lopullisen rauhan vakuuksina.

Sotiemme perinne -sivuston kautta pääset myös niiden tietojen lähteille, jotka kertovat historiamme tapahtumista ennen talvi- ja jatkosotaa sekä taustatiedot sotien syttymisestä ja niihin johtaneista syistä. Niin ikään löydät tietoa sodan jälkeisistä vuosista jälleenrakentamisen aikaan asti.

Mikä tärkeintä: Osoitteessa sotiemmeperinne.fi pääset katsomaan ja kuuntelemaan heitä, joita ei enää ole. Olemme arkistoineet edesmenneiden veteraaniemme kertomuksia sodasta, heidän sotapoluistaan ja elämästään, haavoittuneista, sankarivainajista, sotiemme naisista, kotirintaman joukoista, sotaorvoista ja sotalapsista. Tammenlehvän sukupolvesta.

Meidän tulee vaalia vuosien 1939–45 sotien muistoa niin, ettei meidän koskaan tarvitsi enää kohdata sotaa maassamme. Meidän tulee pitää yllä ja viedä eteenpäin Suomen puolesta taistelleiden muistoa, sillä muistaen ja tuntien maamme sotahistorian emme koskaan unohda, miten arvokas maamme itsenäisyys on.

Otamme mielellämme vastaan myös ennen julkaisematonta materiaalia. Sivustoltamme löytyvät linkit, joiden kautta voi tutkia ja yrittää selvittää oman sukulaisen sotapolkua ja löytää uutta tietoa sodan käyneiden sukulaisten tai muuten kiinnostavien ihmisten kohtaloista sotavuosina.

Toivotan mielenkiintoisia lukuhetkiä ja tutkimusretkiä sotiemmeperinne.fi-portaalin parissa!

Pekka Holopainen
Toiminnanjohtaja
Tammenlehvän Perinneliitto ry