Suomen itsenäisyyden veteraanitammen muistolaatta paljastettiin Helsingissä

Suomen itsenäisyyden veteraanitammen muistolaatta paljastettiin Helsingissä

Arvokkaalle ja näkyvälle paikalle Helsingissä istutettiin lokakuun lopulla Tammenlehvän Perinneliiton esityksestä Suomen itsenäisyyden veteraanitammi.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela paljasti Finlandiatalon ja Töölönlahden väliselle alueelle Karamzininrannan varrelle istutetun veteraanitammen muistolaatan tiistaina 14.11.2017 klo 11.00 alkaneessa lyhyessä tilaisuudessa.

Paljastuspuheen piti Tammenlehvän Perinneliiton hallituksen jäsen, maakuntaneuvos Kimmo Kajaste. Paljastustilaisuuteen osallistui 27 kutsuvierasta Helsingin kaupungista, Eduskunnasta, Suomi100- hankkeesta sekä liiton jäsenjärjestöistä.

Veteraanitammen-muistolaatan_paljastuspuhe_14.11.2017

Satavuotiaan valtiollisen itsenäisyytemme turvaamisessa ovat sotiemme veteraanit ja koko veteraanisukupolvi olleet keskeisessä asemassa. Suomen itsenäisyyden veteraanitammi ilmentää kunnioitusta ja kiitollisuutta veteraanien ja kotirintaman, koko kansakunnan, sitkeätä ja pyyteetöntä työtä ja uhrauksia kohtaan.

Paljastuspuheenpitäjä Kajaste totesi, että veteraanitammi muistuttaa myös itsenäisyytemme tulevina vuosikymmeninä veteraanisukupolven merkityksestä maamme itsenäisyyden säilyttämisessä ja hyvinvointiyhteiskunnan perustan luomisessa sodanjälkeisessä Suomessa.

Helsingin kaupunki on nyt yhteistyössä Tammenlehvän Perinneliiton kanssa löytänyt Suomen itsenäisyyden veteraanitammelle arvoisensa sijaintipaikan, lahjoittanut tammen ja luonnonkiven, johon muistolaatta on kiinnitetty.

Veteraanitammen_paikkaehdotus