TAMMENLEHVÄN PERINNELIITTO NÄKYY JUKURIT – SALPA-OTTELUSSA JOULUKUUSSA 2021

TAMMENLEHVÄN PERINNELIITTO NÄKYY JUKURIT – SALPA-OTTELUSSA JOULUKUUSSA 2021

Jukurit, Suur-Savon Reserviupseeripiiri, Maanpuolustuskoulutus ry:n Mikkelin koulutuspaikka ja Etelä-Savon aluetoimisto ovat järjestäneet Maanpuolustuksen jääkiekon teemaotteluita vuodesta 2017 alkaen.

Pelien jälkeen on järjestetty pelipaitojen huutokauppa vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Vuonna 2018 Jukurit ja Suur-Savon Reserviupseeripiiri sopivat, että vuonna 2021 kerätään varoja sotaveteraaniperinteen siirtämiseksi tuleville sukupolville. Yhteistyökumppaniksi valittiin keväällä 2021 avattava Sodan ja rauhan keskus Muisti.

 

 

Suur-Savon Reserviupseeripiiri tilaa Sodan ja rauhan keskus Muistilta sotaveteraaneista kertovan videoinsertin ja oheismateriaalin oppilaitoskäyttöön. Videosta ja oheismateriaalista syntyy kokonaisuus, jota opettajat voivat hyödyntää oppitunneilla ja maanpuolustusjärjestöt oppilaitosvierailuissa. Aineisto julkaistaan internettiin kaikkien vapaasti ladattavaksi. Aineistoa markkinoidaan maanpuolustus- ja veteraanijärjestöille sekä kuntien ja kaupunkien opetustoimille valtakunnallisesti. Lisäksi piiri lahjoittaa Jalkaväkimuseolle esitysnäytön, jolla videota voi esittää museossa vieraileville.

 

Hankkeeseen kerätään varoja mm. huutokauppaamalla Jukurit – Saipa ottelussa 4.12.2021 käytettävät erikoispelipaidat (m05 -kuosi ilman mainoksia). Suur-Savon Reserviupseeripiirin pyynnöstä Tammenlehvän Perinneliitto on yhteistoimintakumppanina tämän vuoden ottelussa Jukurit – Saipa 4.12.2021. Perinneliiton logo on muiden yhteistyökumppaneiden logojen seurassa pelipaitojen rintamuksessa.

Huutokaupoissa on kerätty yhteensä yli 23 000 euroa.