TASAVALLAN PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN JA PUOLISO JENNI HAUKION TERVEHDYS

TASAVALLAN PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN JA PUOLISO JENNI HAUKION TERVEHDYS

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja lotat

Kansallisen veteraanipäivän tervehdys. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Vietämme kansallista veteraanipäivää kiitoksena teille, maamme kunniakansalaisille. Puolustitte Suomea sen vaikeina hetkinä ja turvasitte itsenäisyytemme.

Venäjän yli vuoden jatkunut julma hyökkäyssota Ukrainassa on palauttanut mieliin omaa historiaamme. Olemme tunteneet erityistä ymmärrystä ukrainalaisten kärsimystä kohtaan ja auttaneet heitä monin eri tavoin. Te tiedätte avun merkityksen, kun kyseessä on selviytyminen ja oman maan kohtalo.

Vahva maanpuolustustahtomme on rakentunut tekemänne työn ja uhrauksien pohjalle. Olemme muistaneet varautumisen tärkeyden ja ylläpitäneet uskottavaa omaa puolustusta. Nyt olemme maksimoineet oman turvallisuutemme liittymällä puolustusliitto Natoon.

Raskaiden sotavuosien jälleen rakensitte meille maan, joka on vuodesta toiseen lukeutunut maailman turvallisimpien ja onnellisimpien maiden joukkoon. Nauttimamme vakaus ja vauraus ovat teidän ponnisteluidenne seurausta. Kiitollisuutemme teitä kohtaan säilyy läpi aikojen ja nyt on tulevien sukupolvien tehtävä vaalia jättämäänne perintöä.

Toivotamme teille kaikille mitä parhainta vointia ja hyvää veteraanipäivää

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Jenni Haukio
Tasavallan presidentin puoliso