VETERAANIPERINTEEN VAALIJA -KILPI SÄKYLÄN TALVI- JA JATKOSOTAMUSEOLLE 9.6.2020

VETERAANIPERINTEEN VAALIJA -KILPI SÄKYLÄN TALVI- JA JATKOSOTAMUSEOLLE 9.6.2020

Pekka Parikan Talvisota- elokuvan puvustuksen kiertävästä näyttelystä alkoi Säkylän talvi- ja jatkosotamuseon tarina. Museon nykyinen ilme on luotu pääosin sotakamreeri Ilpo Nurmen väsymättömän ponnistelun ansiosta.

Vuonna 1990 perustetussa museossa esitellään talvi- jatkosodan aikaista esineistöä temaattisesti.

Museon kotisivun sanoin ”korsussa kävijä voi aistia tunnelman, jossa savuttava sammakkokamiina lämmittää pahoin haavoittunutta sotilasta ja häntä hoitavaa lääkintämiestä.”

Kanttiinissa voi tarkastella rintamalla käytettyjä tuotteita. Vitriineissä taas on esillä sotilaille kuulunutta henkilökohtaista esineistöä ja erilaisia puhdetöitä. Erilaisiin univormuihin voi tutustua useiden mallinukkien avulla.

Perinneliiton hallituksen hyväksymien sääntöjen mukaan Veteraaniperinteen vaalija -kilpi voidaan myöntää perinnetyötä tekeville yhteisöille osoituksena sotiemme 1939-1945 veteraaniperinteen vaalimiseksi tehdystä arvokkaasta työstä. Kilven myöntämisellä kannustetaan samalla perinnetyön tekijöitä sekä lisätään liiton ja perinnetyön tunnettuutta.

Toiminnanjohtaja Pekka Holopainen luovutti kilven numero 23 ja siihen kuuluvan standaarin numeroltaan 55 museon näyttelyn avajaisissa 9.6.2020. Näyttelyn teema tänä vuonna on välirauhan aika.

Ensimmäinen Tammenlehvän Perinneliiton Veteraaniperinteen vaalija- kilpi luovutettiin 21.10. 2010 Sotamuseolle.